Beroepenevent OpKop | februari 2023

Opdrachtbeschrijving:

Onze opdracht en missie is duidelijk: het organiseren van een event voor 3e jaars voortgezet onderwijs leerlingen, die in het teken staat onder de aandacht brengen van beroepen uit de Kop. 

Opdrachtgever:

Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord

Locatie:

MBSOV Dukdalf Den Helder

Taken:

  • 5 sector pleinen inrichten
  • 50 beroepen zoeken
  • sponsoren werven
  • organisatie van het event

Terugblik op het succesvolle Beroepenevent Op Kop!

“Waar passies ontmoet werden en toekomstige carrières begonnen”

Met trots blikken we terug op het Beroepenevent Op Kop, een inspirerend evenement dat speciaal werd georganiseerd voor de 3e-jaars leerlingen van het VONK en Regius College in Schagen, RSG Wiringherlant in Wieringerwerf, OSG de Hogeberg op Texel, en Scholen aan Zee en De Pijler in Den Helder. Dit evenement, dat plaatsvond op woensdag 8 en donderdag 9 februari 2023, bood een unieke kans voor jonge geesten om een dieper inzicht te krijgen in de diverse beroepsmogelijkheden die voor hen openliggen.

Tijdens het Beroepenevent Op Kop hadden de leerlingen de kans om inspiratie op te doen bij meer dan 50 verschillende beroepen, gepresenteerd op vijf uiteenlopende pleinen: Agri, Horeca & Recreatie, Techniek, Zorg & Welzijn, en Dienstverlening. Het was een uitgelezen kans om te ontdekken wat ze echt leuk vinden en welke carrièrepaden ze mogelijk willen verkennen.

Hier is een overzicht van wat het evenement inhield:

  • Verkenning: De leerlingen ontdekten een breed scala aan beroepen en industrieën, en kregen de mogelijkheid om vragen te stellen en meer te leren over de verschillende carrièremogelijkheden die elk gebied biedt.
  • Interactie: Door interactie met professionals uit verschillende sectoren, kregen de leerlingen een realistisch beeld van wat elk beroep inhoudt.
  • Inspiratie: Het evenement bood een platform voor de leerlingen om inspiratie op te doen en hun passies en interesses te verkennen in een ondersteunende en informatieve omgeving.

We zijn dankbaar voor de enthousiaste deelname van alle betrokken scholen, professionals en natuurlijk onze geweldige leerlingen. Het was een ervaring vol ontdekking en inspiratie, en we kijken uit naar de mogelijkheid om in de toekomst soortgelijke evenementen te organiseren!