Beroepenevent OpKop | februari 2024

Opdrachtbeschrijving:

Onze opdracht en missie is duidelijk: het organiseren van een event voor 3e jaars voortgezet onderwijs leerlingen, die in het teken staat onder de aandacht brengen van beroepen uit de Kop. 

Opdrachtgever:

Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord

Locatie:

Theater de Kampanje, Den Helder

Taken:

  • 5 sector pleinen inrichten
  • 50 beroepen zoeken
  • sponsoren werven
  • organisatie van het event

Terugblik op Beroepenevent Op Kop 2024: Ontdekkingen die toekomsten vormen

“Een inspirerende reis door de wereld van beroepen en mogelijkheden”

Afgelopen februari was het weer zover: het Beroepenevent Op Kop 2024, een onmisbare mijlpaal voor leerlingen van diverse VO scholen uit de Kop van Noord-Holland. Dit jaarlijkse evenement, dat plaatsvond in het hart van onze regio, bood jonge ontdekkingsreizigers wederom de kans om zich onder te dompelen in de wereld van diverse beroepen.

Met een opzet verdeeld over vijf levendige pleinen – Agri, Horeca, Techniek, Zorg en Welzijn, en Dienstverlening – was er voor elke leerling wat wils. Deze indeling zorgde ervoor dat de jongeren een plek konden vinden waar hun passie en potentiële beroepen samenvloeiden, een plek waar toekomstdromen tastbaar werden.

De activiteiten waren talrijk en divers, allemaal met het doel de leerlingen niet alleen te informeren, maar ook actief te betrekken. Ze kregen de kans om hands-on ervaringen op te doen, directe vragen te stellen en een realistische kijk op de arbeidsmarkt te krijgen. Van het planten van zaadjes in de agri-hoek tot het uitvoeren van technische experimenten, en van het bereiden van culinaire creaties tot het simuleren van zorgtaken, de leerlingen werden ondergedompeld in een wereld vol mogelijkheden.

Het Beroepenevent Op Kop 2024 was meer dan een educatieve dag; het was een brug naar de toekomst. Dankzij de interactieve opzet en de persoonlijke benadering kregen de leerlingen een helder beeld van wat verschillende beroepen inhouden. Dit evenement speelde een cruciale rol in hun proces van beroepskeuze en vervolgopleiding, een stap die hen dichter bij hun toekomstige droombaan brengt.

De feedback van de deelnemers en organisatoren was wederom overweldigend positief. Het succes van deze editie bevestigt de waarde van het evenement en legt een solide basis voor toekomstige edities. We kijken uit naar het Beroepenevent Op Kop 2025, waar we de horizon van onze jongeren nog verder zullen verbreden.

Wil jij ook een onvergetelijk evenement organiseren? Bureau Seconde staat klaar om je te helpen bij het creëren van een unieke en inspirerende ervaring. Neem nu contact op via onderstaand contactformulier en laat ons samen jouw evenement onvergetelijk maken!