Fryslan Konferensje 2019

Opdrachtbeschrijving:

Onze opdracht en missie is duidelijk: het organiseren van een tweedaags congres dat medische zorgprofessionals verbindt, inspireert en informeert.

Opdrachtgever:

Noordwest Ziekenhuisgroep

Een Toonbeeld van samenwerking en duurzaamheid in de Zorg

Verbinden en innoveren in de Kop van Noord-Holland

Van 30 oktober tot 1 november 2019 kwamen medische professionals en bestuurders van zorginstellingen samen in het Van der Valk Hotel Wolvega voor de Fryslân Konferensje. Dit evenement, gericht op het bevorderen van optimale samenwerking in de Kop van Noord-Holland, stond in het teken van ‘duurzaamheid in de zorgketen’.

Programma Hoogtepunten:

  1. Inspirerende lezingen: De conferentie begon met een lezing van Marc van Rijsselberghe over ‘De zilte revolutie’, waarbij hij de relatie tussen wereldwijde voedselproblemen en medische ontwikkelingen belichtte.
  2. Minisymposium over duurzame zorg: Hans Friedericy, anesthesioloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum, leidde een minisymposium over het leveren van duurzame zorg in de regio, gevolgd door een ‘deep dive’ in relevante onderwerpen zoals medicatie, voeding en vaccinatie.
  3. Lezing door Sander de Hosson: Deze bekende longarts en auteur sprak over de kunst van genezen, verlichten en troosten in de laatste levensfase van patiënten.
  4. Mennen voor medici en managers: Een unieke buitenactiviteit gericht op het versterken van communicatie en samenwerking, gevolgd door een presentatie van NLP coach Monique Meedendorp.
  5. Medisch cabaret door Ernst van der Pasch: Een avond gevuld met humor en reflectie, gebracht door de arts en cabaretier Ernst van der Pasch.
  6. MEDX sessies: De conferentie werd afgesloten met MEDX, waarbij deelnemers werden meegenomen in nieuwe ontwikkelingen en succesverhalen in de medische sector.

De Fryslân Konferensje 2019 was een dynamisch platform voor leren, netwerken en inspiratie, waarbij de nadruk lag op de cruciale rol van duurzaamheid en samenwerking in de zorg. We kijken uit naar de volgende editie, waar we deze belangrijke gesprekken zullen voortzetten.