Fryslan Konferensje 2021

Opdrachtbeschrijving:

Onze opdracht en missie is duidelijk: het organiseren van een tweedaags congres dat medische zorgprofessionals verbindt, inspireert en informeert.

Opdrachtgever:

Noordwest Ziekenhuisgroep

Samen sterk in de zorg

Verbinden, vernieuwen en vitaliseren in de Kop van Noord-Holland

Van woensdagavond 27 tot en met vrijdagmiddag 29 oktober 2021, kwam de medische gemeenschap van de Kop van Noord-Holland samen voor een onvergetelijke Fryslân Konferensje. Dit evenement, gehouden in het schilderachtige Hotel Blooming in Bergen, stond in het teken van het thema “Fit en vitaal; morgen gezond weer op!” en bood een unieke kans voor medici en bestuurders van zorginstellingen om te netwerken, te leren en te inspireren.

Hoogtepunten van het Programma:

  1. Inspirerende Lezingen: De conferentie opende met een boeiende lezing van Peter Klaver, bekend om zijn werk als dierenarts voor exoten en wildlife. Dit werd gevolgd door diverse lezingen over onderwerpen als vitaliteit, preventie, en de uitdagingen van ernstige gezondheidsproblematiek bij kinderen.
  2. Interactieve Workshops: Deelnemers konden deelnemen aan workshops zoals ‘Adem & Koude training’, een vernieuwende benadering voor lichaam en geest, geleid door ervaren fysiotherapeuten Wouter Teitsma en Alex Klaver.
  3. Expeditie Robinson: Een buitenactiviteit met een licht competitief karakter, gericht op teambuilding en het overwinnen van uitdagingen aan de Noordzee kust.
  4. Lezing ‘Leef je droom!’: Een inspirerende sessie door Alex Sijm, die zijn ervaringen deelde over het realiseren van dromen en het belang van passie in je werk.
  5. MEDX Afsluiting: De conferentie werd afgesloten met MEDX, een sessie geïnspireerd door het TEDx-concept, waarbij deelnemers werden meegenomen in nieuwe ontwikkelingen en succesverhalen in de medische sector.

De Fryslân Konferensje 2021 was meer dan een conferentie; het was een viering van samenwerking, innovatie en vitaliteit in de zorg. We kijken uit naar de volgende editie, waar we wederom samen zullen komen om de toekomst van de zorg in onze regio vorm te geven.