Blog
14/12/2018
Is het jou weleens overkomen?

4-12-18 José belt tijdens de pauze (ja zelfs in onze pauze gaan we door 😊) van de visitatie van het UMC Utrecht. Deb luister, ik werd gebeld en er is een voicemailbericht achtergelaten waar we wat mee moeten. Oke dacht ik, dat kan, rustig aan, maar nee, ergens in haar stem hoorde ik de paniek. Ik vraag José waar het precies om gaat. José vertelt mij dat ze al terug heeft gebeld en dat er een derde partij is die de domeinnaam Bureauseconde.com wil claimen. Dit kunnen wij tegenhouden door de naam zelf te claimen tegen een forse jaarvergoeding met een minimum van 10 jaar. Of ik daarmee wilde instemmen en anders wat mijn mening erover was. Oohh enne kleine bijkomstigheid: we moeten het voor 5 uur wel doorgegeven hebben anders word de claim automatisch toegekend aan die 3e partij

In eerste instantie dacht ik laat diegene maar .com aanvragen, daar kan hij toch verder niks mee. Maar toen viel het kwartje. Wacht even, zei ik tegen José, dus iemand wil onze handelsnaam gaan gebruiken? Hoe dan, dat is toch verboden, of niet soms? Ik probeer José ervan te overtuigen dat dit onmogelijk zomaar kan, José, overtuigd van het telefoongesprek dat ze heeft gevoerd, zit het toch niet lekker en vraagt mij contact te zoeken met het bedrijf of met andere mensen die hier meer over moeten weten. Ondertussen vraag ik haar nogmaals de naam was van het bedrijf die haar gebeld heeft, José verteld dat het Trademark Office heet en dat ze al op internet heeft gelezen dat zij zich bezig houden met bescherming van domeinnamen. Het zal dan wel, vertel ik haar, maar dan nog kan iemand niet zomaar onze naam gaan gebruiken. Op internet zoek ik snel naar rechten omtrent je handelsnaam en tot mijn schrik zie ik dat je dat voor inderdaad forse bedragen vast moet laten leggen. Luister, zeg ik tegen José (de paniek zit er ondertussen bij mij ook wel in, straks heeft die derde partij dat al gedaan en kunnen wij onze naam niet meer gebruiken), misschien moeten we dan maar snel onze handelsnaam vast leggen voor zover dat al niet bij of door de KvK is gedaan 24 jaar geleden. Ik besluit nóg eens het bedrijf op te zoeken en tik in Google Trademark Office in en tot mijn verbazing verandert Google mijn zoekopdracht en krijg ik direct ‘fraude’ in mijn beeldscherm te zien. Alle alarmbellen gaan af, het zál toch niet? En ja hoor, ik lees hardop voor, dat Trademark Office een van de bedrijven is die door middel van telefonisch acquisitie fraude pleegt. Wat ben ik blij dat José mij eerst heeft gebeld om naar mij mening te vragen. Het geeft wel weer aan dat we samen een goed team zijn. Waarschijnlijk had ik alleen een hele andere beslissing genomen.

Wees gewaarschuwd allemaal!

Warme groet Deborah

No Comment 0

There are 0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *