Blog
19/09/2023
Netwerken op zakelijke evenementen: Do’s en don’ts voor effectief netwerken

Netwerken is meer dan alleen visitekaartjes uitwisselen en handen schudden. Het is de kunst van het opbouwen van betekenisvolle, langdurige relaties die zowel persoonlijk als professioneel vruchtbaar kunnen zijn. Bij Bureau Seconde hebben we talloze evenementen georganiseerd die specifiek zijn ontworpen om dergelijke connecties te bevorderen. Hier delen we onze beste tips voor succesvol netwerken.

Do’s voor effectief netwerken:

Wees oprecht: Mensen waarderen authenticiteit. Luister actief en toon oprechte interesse in wat anderen te zeggen hebben.
Stel open vragen: Dit moedigt anderen aan om meer over zichzelf te delen en kan leiden tot diepere gesprekken.
Bereid je voor: Onderzoek wie er naar het evenement komt en bedenk van tevoren met wie je graag in contact zou willen komen.
Volg op: Na het evenement, stuur een kort bericht of e-mail om je waardering te tonen voor het gesprek en om de connectie te versterken.

Don’ts voor netwerken:

Onderbreek niet: Laat anderen hun gedachten en ideeën volledig uiten zonder ze te onderbreken.
Praat niet alleen over jezelf: Netwerken is een tweerichtingsverkeer. Zorg voor een evenwichtige uitwisseling van informatie.
Vermijd te veel verkooppraatjes: Mensen willen connecties maken, niet het gevoel hebben dat ze iets verkocht krijgen.
Vergeet niet te luisteren: Actief luisteren is cruciaal om echt te begrijpen wat de ander zegt en om een betekenisvolle connectie te maken.

Netwerken kan in het begin intimiderend zijn, maar met de juiste aanpak en mindset kan het een van de meest waardevolle vaardigheden zijn die je kunt ontwikkelen. Onthoud dat het doel is om betekenisvolle relaties op te bouwen, niet om zoveel mogelijk visitekaartjes te verzamelen.

“Bij ons draait het niet alleen om het organiseren van evenementen; het gaat om het creëren van waardevolle connecties en het opbouwen van relaties die standhouden.” Wil je meer weten over hoe je opvalt tijdens een netwerkbijeenkomst? Lees dan onze aparte blog over dit item!

No Comment

There are 0 comments

Geef een reactie