Soms dwingen de omstandigheden je om een belangrijk besluit te nemen
 José: Bureau Seconde is ‘geboren’ in 1994. Ik werkte toen in het Medisch Centrum Alkmaar en werd regelmatig door artsen gevraagd voor ondersteuning bij hun nevenfuncties in verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor
Interventieradiologie. Voor een flesje wijn of een kleine attentie was dat natuurlijk geen enkel probleem. Maar naarmate de vraag toenam dacht ik: dit kunnen we ook zakelijk inschieten. Met mijn toenmalige collega ben ik – in de lunchpauze – naar de Kamer van Koophandel gegaan, ondertussen een naam bedacht, en hebben we Bureau Seconde (Bureau voor Secretariële Ondersteuning) als onderneming ingeschreven. 20 Jaar lang heb ik Bureau Seconde naast mijn vaste baan gecombineerd. Tot het moment dat, door een fusie en daardoor werken in een andere omgeving met aanzienlijk meer reistijd, ik gedwongen werd om een keuze te maken voor een vaste baan of het ondernemerschap. De keuze voor Bureau Seconde was toen snel gemaakt! De vrijheid, het zelf bepalen met wie en voor wie ik werk, de afwisselende werkzaamheden en de diverse contacten maakten deze keuze een stuk makkelijker.

 

Ik zag mijzelf niet als ondernemer
Deborah: Het bedrijf groeide en groeide en al snel kreeg José het fulltime veel te druk met alle opdrachten. Ik was op dat moment net voor de tweede keer moeder geworden en was van baan gewisseld om mijn creatieve talenten te benutten. De baan viel zwaar tegen en ik ging er constant met tegenzin naartoe. Naast het moederschap en mijn vaste baan werkte ik ook al jaren mee in het bedrijf van José. Sterker nog als klein meisje deed ik vaak alle klusjes die José zelf niet zo heel erg leuk vond. Uiteraard tegen een kleine beloning. Het harde werken is mij dus met de paplepel ingegoten. En daar kwam de vraag: Deborah! Zou jij niet met mij samen Bureau Seconde willen worden? Die vraag kwam op precies op het juiste moment. Maar ik zeg je eerlijk, ik zag mijzelf op dat moment geen ondernemer zijn. Moeder van twee, vaste lasten en totaal geen zekerheid. Ook zag ik aan José hoeveel werk en energie er bij het ondernemerschap komt kijken. Waar José mij toen van overtuigde was hoe mooi en fijn het is om je eigen tijden te bepalen. Hoe werk en gezin gecombineerd kunnen worden en je vooral kan doen waar jij je goed bij voelt. Ik heb de stap gewaagd en heb er nog geen dag spijt van gehad. Inmiddels  zijn alweer een aantal jaren business partners en weten we waar onze krachten liggen en hoe we die het beste kunnen bundelen.

Samen voor groei
Deborah: Het eerste jaar samen concentreerde José zich met name op de klanten en werkte ik op de backoffice om me zo volledig in te werken in het bedrijf. Ik merkte al snel dat er veranderingen doorgevoerd moesten worden om onze klanten nog beter te kunnen helpen. We hebben letterlijk en figuurlijk de bezem door het bedrijf gehaald. Ik voelde mij vanaf dat moment veel meer betrokken bij Bureau Seconde en ben ik het nog meer gaan omarmen.

Ik had voor mijzelf besloten niet in het bedrijf te stappen
Nathalie: vastbesloten om de nieuwe Joop van den Ende te worden en daarom de opleiding Media en Entertainment Management gevolgd. Mijn droom was dus groter dan om in het bedrijf te stappen. In 2019 werd ik echter benaderd door Jose en Deborah. Zij zagen nieuwe kansen liggen waarin ik een mooie rol zou kunnen gaan spelen. Ik voelde mij gevleid maar had tot nu toe nooit echt een connectie met Bureau Seconde gevoeld. Beide dames hebben mij toch, na drie pogingen, weten te overtuigen en inmiddels ben ook ik al een paar jaar onderdeel van  het bedrijf. Mijn kracht ligt in de coachende en begeleidende rol. Ik ben namelijk een kei in luisteren en weet personen vaak aan te sporten tot het nemen van actie. Inmiddels heb ik Typen4kids opgezet. Hierin kan ik mijn ei kwijt in het coachen en begeleiden van kinderen tijdens het leren blindtypen. En kinderen zijn wat mij betreft het leuks omdat ze geen blad voor de mond nemen maar zich ook nog wel laten coachen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Het is onze missie om ondernemers te ondersteunen om hun business op rolletjes te laten verlopen. Want alleen gaat het sneller, samen kom je verder. Dat merken wij binnen onze eigen onderneming maar we zien het ook bij onze klanten. Wanneer iedereen focust op zijn eigen kracht en de samenwerking zoekt op de andere punten, ontstaan er hele mooie dingen en volgt er automatisch groei.

 

Ons fantastische team….

Mira Bleeker

Marlies Maat

Mar Smit

Gea Iedema

Over ons - Gea Iedema