Wil jij ook meer tijd overhouden voor de dingen die jij echt leuk vindt?
leer dan nu Blindtypen!

Leren blindtypen is net zo belangrijk als het leren van een goed handschrift. Door beter en sneller te leren typen, investeer je direct in je toekomst. De tijd die je hiermee overhoudt, kun je nu besteden aan dingen die je echt leuk vindt.

In 10 weken leer je blind typen met 10 vingers.
Blind en met 10 vingers kunnen typen heeft veel voordelen. Allereerst kost het minder tijd als je niet naar je toetsenbord hoeft te kijken.
Als je je huiswerk voor school of emails voor je werk snel kan typen, hou je meer tijd over voor andere leuke dingen.
Daarnaast kan je je aandacht beter bij de tekst houden. Met 10 vingers typen gaat zo automatisch, dat je beter begrijpt wat je typt.
Als je goed leert blindtypen met 10 vingers, krijg je ook niet zo snel nek- of rugklachten. Je hoeft niet je hoofd op en neer te bewegen van je scherm naar je toetsenbord en weer terug. Je leert dus een goede houding aan te nemen.

Typen voor kinderen

toetsenbord

Kinderen op de basisschool werken al veel op de computer. En in het voortgezet onderwijs wordt dat nog meer. Blindtypen met 10 vingers helpt hier echt bij. Niet alleen is je huiswerk sneller klaar, ook andere schoolprestaties verbeteren er door, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit.

Typen voor (jong) volwassenen

toetsenbord

Ruim vier miljoen volwassenen werken dagelijks meerdere uren achter een computer of laptop, zowel thuis als zakelijk. Toch typt één op de vijf volwassenen nog met twee vingers en kan twee derde niet blindtypen. Wat een tijdverlies. Slecht voor je werkhouding en grote kans op lichamelijke klachten met mogelijk uitval als gevolg. Wist je trouwens dat mensen die blind kunnen typen zich ook beter kunnen focussen? Dat komt dus de kwaliteit van je werk alleen maar ten goede.

Een aantal keer per jaar starten wij met de typcursus. Met uitzondering van de schoolvakanties zal 1 keer per week een samenkomst zijn, waarbij de leerlingen begeleid worden door de typjuf. Naast deze samenkomst is het ook zaak dat de kinderen iedere dag 15 á 30 minuten tijd spenderen aan hun huiswerk.

Gegarandeerd diploma

Aan het eind van de cursus streven we ernaar dat ieder kind het examen kan afleggen met 100 aanslagen per minuut (APM) en maar 12 fouten maakt. Wanneer dit het geval is ontvangt de leerling het diploma. Wanneer het kind nog niet volledig voldoet aan de gevraagde criteria krijgt deze sowieso aan het einde van de cursus een certificaat.

Voor onze typcursus maken wij gebruik van een online dashboard waar vanaf iedere computer op ingelogd kan worden. Dit dashboard is ontwikkeld door VingerVlug en wordt door meerdere typdocenten door het hele land gebruikt.

Als u het uw kind ook gunt om sneller klaar te zijn met zijn/haar huiswerk of klaar wilt stomen voor de toekomst, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.